19 november 2008 | Sinterklaas in Madurodam, eerbetoon aan Ed Heister
Op woensdag 19 november 2008 organiseert de Stichting Vrienden van Sint Nicolaas in samenwerking met vele Sinten, Pieten en Sinterklaasorganisaties, een intocht van Sinterklaas in de kleinste, maar vooral ook leukste stad van Nederland, Madurodam. Voorafgaande aan de intocht, omstreeks 13:30 uur, brengen wij gezamenlijk een laatste groet aan de in juni overleden Nijmeegse Sinterklaas Ed Heister. Het was zijn idee om een intocht in Madurodam te organiseren. Zie fotopagina.

6 juni 2008 | Sinterklaas komt dit keer aan in Almere
Sinterklaas komt dit jaar aan in Almere. Op 15 november meert Pakjesboot 12 aan in de haven van de stad. Burgermeester Annemarie Jorritsma heet de sint daar welkom namens alle kinderen van Nederland. De NPS doet rechtstreeks verslag van de aankomst van Sinterklaas. Dit maakten de NPS en Almere gisteren bekend. (Bron: de Gelderlander vrijdag 6 juni 2008)

17 november 2007 | Aankomst Sinterklaas in Nederland
Op zaterdag 17 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 af aan de IJsselkade van de Overijsselse stad Kampen.
Daarna volgt een bezoek aan de historische binnenstad waarbij burgemeester Jan Oosterhof hem namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom heet.
De NPS doet rechtstreeks verslag van zijn intocht in de speciale - extra lange aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur.
De centrale presentatie wordt vanuit Kampen verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok.
Bron: www.kampen.nl

17 november 2007 | Intocht Sint Nicolaas in Nijmegen
Ook dit jaar en zelfs op dezelfde dag zal het team van Sint Nicolaas Nijmegen wederom hun medewerking verlenen aan de intocht van Sinterklaas in Nijmegen. Sint heeft het druk-druk-druk. Sint Nicolaas zal omstreeks 13.00 uur aanmeren op de Waalkade, waarbij hij verwelkomt wordt door de burgemeester van Nijmegen, Thom de Graaf.
Na een gezellig programma en waarbij de Sint menige kinderhandjes zal schudden maakt Sinterklaas op de rug van Amerigo nog een rijtoer door de prachtige binnenstad van Nijmegen, om ook nog bij de Waag vele kinderen te ontmoeten. Voor verdere informatie zie de website van Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen.

24 november 2007 | Intocht Sint Nicolaas in Hatert Nijmegen
Op 24 november 2007 zet ons team, in samenwerking met winkelhart Hatert voet aan wal aan de loskade (hoek Middachtenstraat en Angerensteinstraat. geplande aankomsttijd 13.30 uur) in de wijk Hatert. Ook hier volgt er een korte rondrit door de wijk op Amerigo waarna er een gezellig programma zal plaatsvinden in het winkelcentrum. Met muziek, dans, spelletjes en misschien wel weer een kleine verrassing.
Ook is er gelegenheid om de Sint en zijn Pieten een handje te geven en de tekeningen en verlanglijstjes aan hen te overhandigen.

Sint Nicolaas weer in Winkelcentrum Molenpoort te Nijmegen
Op uitnodiging van de winkeliers van winkelcentrum Molenpoort zal Sinterklaas ook dit jaar de kinderen ontvangen in hun centrum. Kinderen kunnen hun verlanglijstjes weer inleveren en tekeningen zijn meer dan welkom. Er wordt volop gezongen, gedanst en we doen weer leuke spelletjes. Dit feestelijk gebeuren zal plaatsvinden op zaterdag 1 december aanvang 13.30 uur, eind van het programma 16.00 uur.
Voor nadere informatie zie: www.molenpoortnijmegen.nl
 7 oktober 2007 | Hoera, hoera: De Stichting Vrienden Van Sinterklaas heeft het behaagd om onze organisatie met ingang van 15 oktober 2007 hun kwaliteitskeurmerk toe te kennen. De SVVS stelt hoge eisen aan het keurmerk. Het certificaat en het logo staat voor KWALITEIT, BETROUWBAARHEID en niet te vergeten VAKBEKWAAMHEID.
Dit wordt dan ook regelmatig getoetst door de SVVS, bij de keurmerkhouders.
Ook de SVVS heeft hoog in het vaandel staan het in stand houden van het Sinterklaasfeest als belangrijk cultureel erfgoed. Kijkt U ook eens op de website van deze organisatie: www.vriendenvansint.nl

30 oktober 2005 | Sint Nicolaas Nijmegen gecertificeerd door het SNG
Sint Nicolaas-Nijmegen is ook aangesloten bij het Sint-Nicolaasgenootschap Nederland. Gedurende een heel weekend zijn we, ergens verstopt in een prachtig landhuis in de Nederlandse bossen, bezig geweest om net iets meer van de Goedheiligman en zijn vriend te weten te komen. We kunnen U dan ook meedelen dat wij het examen behaald hebben en gaan in oktober wederom naar deze cursus om in het bezit komen van het enige echte bijscholingscertificaat.